Haber

Scotch yumurta tarifi nedir? MasterChef Scotch yumurta nasıl yapılır?

MAsterChef’te düello günü. Yumurta tanımlamalarının işaretlendiği gecede omletler gündeme geldi. En çok İskoç yumurtası tanımı dikkat çekti. Peki, İskoç yumurtalarının tanımı nedir? İskoç yumurtası nasıl yapılır?

İSKOÇ YUMURTASININ TANIMI NEDİR, NASIL YAPILIR?

• 4’ten fazla yumurta + 2 yumurta için

• 300 gr sucuk eti

• 1 çorba kaşığı. hardal

• 1 demet maydanoz

• tuz ve biber

• 50 gr un

• 100 gr galeta unu

• Kızartma yağı

Bir tencerede su kaynatın. İçinde 4 yumurtayı 4 dakika pişirin, ardından hızlıca buzlu suya daldırın.

Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.

Maydanozu doğrayın. Kıymayı hardalla karıştırın, ardından baharatlayın.

Her yumurtayı sosis etiyle kaplayın.

Kalan yumurtaları çırpın.

Pişen yumurtaları sırasıyla una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayın.

Yağı 180°C’ye ısıtın ve panelenmiş yumurtaları sarısı akışkan olması için 3 dakika veya daha sert olması için 6 dakika pişirin.

Servis yapmadan önce onları emici kağıt üzerinde boşaltın.

Çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntılarından arta kalanlar varsa, yumurtaları kızartmadan önce ikinci kez pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu